Brookline verlaagt MEI Pharma naar hold, schorst koersdoel Door Investing.com (2024)

Brookline Capital Markets heeft maandag zijn standpunt bijgesteld over aandelen van MEI Pharma (NASDAQ:MEIP), een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van kankerbehandelingen. De firma verlaagde het aandeel van Kopen naar Houden, vanwege de toegenomen onzekerheid over de toekomst van het bedrijf. Brookline heeft er ook voor gekozen om zijn koersdoel en schattingen voor MEI Pharma op dit moment op te schorten.

De beslissing volgt op de recente aankondiging van MEI Pharma dat het strategische alternatieven onderzoekt. Brookline meldde eerder op 9 mei 2024 dat MEI Pharma het eerste kwartaal van 2023 afsloot met $ 56,6 miljoen aan liquide middelen. Op dat moment geloofde Brookline dat dit bedrag voldoende zou zijn om de ontwikkelingsplannen van MEI Pharma tot eind 2024 te ondersteunen.

Het verlengen van de financiële runway van het bedrijf tot na 31 december 2024 wordt nu echter gezien als afhankelijk van kostenbesparende maatregelen en de strategische keuzes die MEI Pharma maakt. De analist van Brookline merkte op dat er door deze factoren een hoge mate van onzekerheid is over het verdere verloop van het bedrijf.

MEI Pharma houdt zich bezig met de ontwikkeling van behandelingen die gericht zijn op de PI3K-route, CDK-inhibitie, epigenetica en kankermetabolisme. Het laatste rapport van het bedrijf verwachtte ook data voor Voruciclib, een van MEI Pharma's medicijnen in ontwikkeling, tegen het einde van 2024.

Investeerders en belanghebbenden van MEI Pharma staan nu voor een periode van waakzaam afwachten terwijl het bedrijf zijn opties evalueert en bepaalt wat de beste manier is om zijn cashrunway te verlengen en zijn ontwikkelingsprogramma's voort te zetten.

In ander recent nieuws is MEI Pharma, een farmaceutisch bedrijf in een klinische fase, begonnen met een strategische evaluatie, waarbij mogelijke transacties of een ordelijke afbouw worden overwogen, indien nodig om de aandeelhouderswaarde te optimaliseren.

De raad van bestuur van het bedrijf heeft deze beslissing unaniem goedgekeurd en is van plan een financieel adviseur in de arm te nemen om te helpen bij het proces. Als onderdeel van de strategie om liquide middelen te behouden, zal MEI Pharma overgaan tot ontslagen en de klinische ontwikkeling van voruciclib stopzetten, terwijl sommige niet-klinische activiteiten met betrekking tot de kandidaat-geneesmiddelen zullen worden voortgezet.

Er zijn belangrijke wijzigingen in het management gaande, waarbij zowel David M. Urso, President en CEO, als Dr. Richard Ghalie, Chief Medical Officer, ermee hebben ingestemd hun functie neer te leggen met ingang van 1 augustus 2024. Urso zal ook terugtreden uit de Raad van Bestuur, terwijl het bedrijf van plan is om consultancy-overeenkomsten aan te gaan met zowel Urso als Ghalie om de lopende strategische inspanningen te ondersteunen.

Tegelijkertijd zal Charles V. Baltic III, de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur, aftreden en zal Justin Jay File, de CFO van het bedrijf, de functie van waarnemend CEO overnemen na het vertrek van Urso. Frederick W. Driscoll is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.

Deze recente ontwikkelingen komen op een moment dat MEI Pharma zich concentreert op het onderzoeken van strategische alternatieven en het handhaven van een voorzichtig cash management. Mochten zich geen gunstige strategische opties aandienen, dan kan MEI Pharma een ordelijke stopzetting van de activiteiten overwegen.

Ondanks het stopzetten van de klinische ontwikkeling, heeft het werk van het bedrijf in de ontwikkeling van innovatieve kankertherapieën, waaronder voruciclib, een CDK9-remmer, en ME-344, een mitochondriale remmer, bijgedragen aan de wetenschappelijke en klinische kennis op het gebied van kinaseremming en metabolische routes in de behandeling van kanker.

Inzichten van InvestingPro

Terwijl MEI Pharma (NASDAQ:MEIP) door een periode van strategische evaluatie navigeert, kunnen beleggers waarde vinden in de nieuwste statistieken en inzichten van InvestingPro. Met een marktkapitalisatie van slechts $20,8 miljoen is MEI Pharma een small-cap bedrijf dat meer contanten dan schulden op de balans heeft staan, een geruststellend teken voor belanghebbenden die zich zorgen maken over de financiële stabiliteit. Bovendien staat de koers-winstverhouding van het bedrijf op een aantrekkelijke 0,9, wat wijst op een potentieel ondergewaardeerd aandeel in vergelijking met de winst.

InvestingPro Tips benadrukken dat MEI Pharma een hoog aandeelhoudersrendement heeft en analisten voorspellen dat het bedrijf dit jaar winstgevend zal zijn. De inzet van het bedrijf om liquide middelen aan te houden die de kortetermijnverplichtingen overtreffen, versterkt de financiële positie verder.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een diepere analyse zijn er aanvullende inzichten beschikbaar op InvestingPro, waaronder tips over de cash burn rate van het bedrijf en de waardering in termen van rendement op de vrije kasstroom. Om deze tips en nog veel meer te ontdekken, kunt u de couponcode PRONEWS24 gebruiken om tot 10% korting te krijgen op een jaarabonnement op Pro en een jaar- of halfjaarabonnement op Pro+, waarmee u toegang krijgt tot exclusieve statistieken die beleggingsbeslissingen kunnen onderbouwen. In totaal zijn er 9 extra InvestingPro Tips beschikbaar voor MEI Pharma, die een uitgebreid beeld geven van de financiële gezondheid en het marktpotentieel van het bedrijf.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Brookline verlaagt MEI Pharma naar hold, schorst koersdoel Door Investing.com (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6254

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.